Personal

Helena Ulpe - Veterinär i Jönköping - Tusen och en Katt veterinärklinik i Tenhult & Eksjö

Helena Ulpe

leg veterinär med specialistkompetens inom hundens- och kattens sjukdomar

Veterinärexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala 2003. Arbetat på AniCura Djursjukhuset i Jönköping under perioden 2003-2016 på såväl mottagning, stationärvårdsavdelning, operation som akutmottagning. Genomgått vidareutbildning inom hundens- och kattens sjukdomar och tog examen för specialistkompetens 2010.

Under de sista åren av anställning på djursjukhus framförallt arbetat med inriktning på kirurgi och ortopedi. Startat Veterinärkliniken Tusen och en katt tillsammans med kollegan Sara Dufva Lundquist i april 2016. Utför även konsultuppdrag inom kirurgi.

Specialintressen: ortopedi och kirurgi hos både hund och katt.
Egna djur: hästar och katt

Sara Dufva Lundquist - Veterinär i Jönköping - Tusen och en Katt veterinärklinik i Tenhult & Eksjö

Sara Dufva Lundquist

leg veterinär

Veterinärexamen 2006/2007 från Den Kongelige veterinær- og landohøjskole i Köpenhamn. Arbetat på Anicura Djursjukhuset Jönköping under åren 2006-2011 på mottagning, stationärvårdsavdelning, operation och akutmottagning. Arbetat på enheten för sällskapsdjur, Statens Jordbruksverk, under 2011-2012, med smittskydds- och djurskyddsfrågor på hund och katt. Från 2013-2016 arbetat deltid på Evidensia Smådjurskliniken Jönköping såväl på mottagning som operationsavdelning samt deltid med enskilda firman Hund & Kattvet som bedrivit veterinärvård via hembesök för hundar och katter i Eksjö med omnejd. Under dessa år också utfört konsultuppdrag som kirurg.

I April 2016 startat aktiebolaget Veterinärkliniken Tusen och en katt tillsammans med kollegan Helena Ulpe. Den enskilda firman Hund & Kattvets tidigare verksamhet har då vävts in i det nya bolaget.

Specialintressen: kirurgi hos både hund och katt. Strävar också efter att utvecklas inom ultraljud och ortopedi!
Egna djur: hundar

Leg veterinär Jessica Björk

Jessica Björk

leg veterinär

mer info kommer..

Helene Larsson - Veterinär i Jönköping - Tusen och en Katt veterinärklinik i Tenhult & Eksjö

Helene Larsson

leg djursjukskötare

Började arbeta på Universitetsdjursjukhuset (UDS) i Uppsala 1986 och växlade då med arbete på samtliga avdelningar. Efter 27 års erfarenhet inom yrket fick Helene sin legitimation som djursjukskötare 2013. Flyttade till Huskvarna 2016 och arbetade en tid på Evidensia Smådjurskliniken Jönköping men från och med april 2018 började hon arbeta på Veterinärkliniken Tusen och en katt.

Helene är empatisk, hjälpsam och värnar om att både djurägare och djur ska vara nöjda efter besöket hos Tusen och en katt.

Specialintressen: odontologi och anestesi
Egna djur: katt och häst

Leg djursjukskötare Jonna Ljungström

Jonna Ljungström

leg djursjukskötare

mer info kommer..

Leg djursjukskötare Maja Arvidsson

Maja Arvidsson

leg djursjukskötare

Djursjukskötarexamen 2018 från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala. Arbetade sina första tre år efter examen på AniCura Djursjukhuset i Jönköping med växlande arbete på samtliga avdelningar, dessutom ansvarig hudsköterska. Började på Tusen och en katt sommaren 2021.

Specialintressen: katter och dermatologi
Egna djur: hund och katter

Djurvårdare Emelie Binett

Emelie Binett

djurvårdare

mer info kommer..